Какво означава да живеем природосъобразно?

Какво означава да живеем природосъобразно?

В период, в който екологичните проблеми се проявяват все по-силно и често, показвайки в цялата си трагедия опустошителните ефекти, причинени от безотговорното управление и използване на природните ресурси от човека, все повече от нас си задават въпроса: какво да направим, за да живеем по-устойчиво и природосъобразно. 

Живот, който уважава околната среда, не включва само отказване от някакви навици, но и реално осъзнаване, че това, което се прави, е акт на уважение към околната среда, към себе си и към поколенията, които ще дойдат след нас.

Приемането на начин на живот, който зачита околната среда, означава преди всичко да живеем здравословно и отговорно, не само за себе си, но и за тези, които обичаме.

Необходимо е да се изправим пред промяната с пълното знание, че планетата, на която живеем, е заплашена ежедневно от нашите действия: действия, които със сигурност няма да бъдат обратими в бъдеще. 
Малки жестове всеки ден са достатъчни, за да поставим началото на един по-разумен начин на живот с хармония с природата, стъпка по стъпка… или поне да се опитаме, какво има да губим?!

Екипът на „Идея за развитие“

admin

Comments are closed.